Välkommen

Vid Institutionen för kulturantropologi och etnologi bedrivs utbildning och forskning om många av de komplexa sammanhang som präglar dagens globaliserade värld

Studieinformation

För att du ska kunna börja dina studier behöver du, efter att du är antagen, registrera dig på de kurser du vill gå. På vår institutionssida för studieinformation hittar du information om registreringsperioder och om lärplattformen Studium. Studium är den plats där du hittar all nödvändig information när du ska läsa en kurs hos oss.

Vi söker nu nya, utmärkta kollegor

Bild: En snedställd upphängd säkerhetslåda med ett par hörselkåpor hängda på lådan med en blå sticker förställande ett illustrerat ansikte med stora glasögon. Integrerad text: Kom och jobba med oss. Vi söker biträdande lektorer i båda antropologi och etnologi.

Är det högst fem år sedan du disputerade i kulturantropologi eller etnologi så kan du söka ett av dessa biträdande lektorat. Båda lektorat är tematiskt och regionalt öppna, men vi ser naturligtvis gärna sökanden med nya spännande teman som inte redan finns representerade på institutionen. Du har tid över sommaren att skriva ihop en riktigt bra ansökan. Deadline 31 augusti. 

Kom och jobba med oss!

Examensavslutning på institutionen

Bild: Ett collage av röda rosor, festsamlingen och en grön princesstårta

Vårens kandidater och mastrar har gratulerats av studierektorer och programansvariga för sina välförtjänta examina. De bjöds på tårta tal och fick en ros. Studenterna fick också ett diplom från institutionen som tillsammans med examensbeviset visar utbildningen i sin helhet.

Institutionen har ett kanditatprogram i kultur, samhälle och etnografi och tre masterprogram - masterprogram i humaniora med inriktning etnologi och inriktning kulturantropologi samt ett internationellt masterprogram i kulturantropologi.

Senast uppdaterad: 2022-08-09