Projektarbeten av studenter

Studenter på Kandidatprogrammet i kultur, samhälle och etnografi har nyligen färdigställt sina projektarbeten. Här nedan kan du ta del av fem olika projekt - en uppsättning spelregler, en idé om ett etnologiskt centrum, en slöjd- och inkluderingsinrikad tipsfolder, en redogörelse över hur etnologi kan förändra samhällsplanering och en podcast om den speciella jämtländska byn Krångede.
 

Bild: Ida Lindberg


Ida Lindberg har designat ett brädspel där 2-6 spelare ska svara på frågor om antropologi relaterat till olika delar av världen, och på så vis röra sig mellan kontinenterna och samla fältdagböcker. Här hittar du spelreglerna.
 

Foto: Petra Lindman


Petra Lindman beskriver sin vision om ett etnologiskt centrum i Uppsala, där människor kan få sina personliga berättelser dokumenterade och där besökaren hittar etnologisk litteratur, café och annat. Klicka här för att komma till projektet.
 

Foto: Vera Lind


Vera Lind har satt samman tips på hur man kan jobba med unga och inkluderingsfrågor i slöjdsammanhang. Bland tipsen hittas sådant som deltagande lärande och internetbaserade metoder såväl som klassisk deltagande observation. Här kan du läsa mer.

 

Foto: Elin Gustavsson


Elin Gustavsson redogör för hur samhällsplanerare skulle kunna förbättra sina medborgardialoger och lättare nå ut till medborgarna genom att tillämpa kvalitativa och etnologiska metoder. Detta kan du läsa mer om här.


 

Foto: Linn Forsgård


Linn Forsgård använder sig av ljud i stället för text. I hennes podcast Myltakrus-podden ägnas det inledande avsnittet åt den östjämtska byn Krångede, som har en mycket speciell historia. Lyssna på podden här eller genom att söka på ”Myltakrus” i Spotify.